آمریكا به فروشندگان منازل پیشنهاد مى كنند در هنگام بازدید منزلشان توسط یك مشترى، كیكى را براى پختن داخل فر قرار دهند انتشار بوى كیك در خانه و استشمام آن توسط خریدار، در تصمیم گیرى وى براى خرید خانه اثر مثبت مى گذارد و باعث مى شود وى قیمت بالایى براى خرید پیشنهاد دهد. عطرهایی که قبلاً تولید آن ها مرسوم بود، به طور کلی از استخراج مواد آروماتیک از منابع گیاهی و سپس تغلیظ آنها به دست می آمدند.در دهه ی1960پیشرفت بزرگی که اتفاق افتاد، ابداع روش هایی بود که با آن ها می شد همین مواد معطررا به روش مصنوعی و به صورت 100 درصد خالص تهیه کرد. سپس در دهه 1970 محققان دو اختراع عمده را انجام دادند، یکی بدست آوردن عطرهای شبیه به هم از منابع مختلف و دیگری ابداع روش هایی برای ترکیب کردن عطرهای مختلف بدون آسیب شیمیایی به آن ها و در نتیجه امکان نوآوری در تولید عطرها. همچنین امکان تجزیه شیمیایی عطرها و به دست تهیه میگردند.از طریق متن هاو حفاریهای باستان شناسی معلوم شدهاست که عطرها در بعضی از تمدنهای اولیه انسانی وجود داشتهاند. عطر سازی مدرن از اواخر قرن نوزدهم میلادی که تولید مصنوعی مواد معطری همچون وانیلین و کومارین بطور تجاری ممکن شد، شروع گردیدهاست. هنر عطر سازی در زمان باستان از میان رودان و مصر شروع شده و درایران و روم باستان توسعه پیداکرد. اولین شیمیدان ثبت شده در دنیا زنی بنام تاپوتی میباشد، یک عطر ساز که طبق لوحههای خط میخی در هزاره دوم قبل از میلاد در میان رودان می زیستهاست.[۱]او گلها، روغنها و اگیر ترکی را با دیگر مواد معطر چندین بار متوالی تقطیر و صاف می کرده تا عطر مورد نظر را تولید نماید.[۲]در سال ۲۰۰۵،[۳]باستان شناسان آنچه که تصور میشود قدیمی ترین عطر جهان میباشد را در پیرگوس، قبرس کشف کردند. این عطرها قدمتی بیش از ۴،۰۰۰ سال دارند. در این مجموعه حداقل ۶۰ دستگاه تقطیر، کاسه برای مخلوط کردن، قیف و بطری عطر در یک کارگاه ۴۳،۰۰۰ فوت مربعی (۴،۰۰۰ متر مربعی) کشف گردید.[۴] در زمانهای قدیم مردم با استفاده از گیاهان و ادویه جاتی مانند بادام، گشنیز،گل تلفونی (مورد سبز)، رزین رسته مخروطیان، ترنج، و همچنین انواع گل عطر تولید می کردهاند.[۵]«در اواخر هزاره چهارم پیش از میلاد در سیلک کاشان ..... غیر از ظروف سفالین بعضی تُنگهای کوچک از مرمر، که گویا مخصوص نگهداری عطر بود در حفریات سیلک پیدا شده است و همچنین مقداری آئینه مسی جهت آرایش به دست آمده است.»[۶]درقرن نهم میلادی ابویوسف کندی شیمیدان عرب، کتابی درباره عطرها به نام شیمی عطر و تقطیر نوشتهاست. این کتاب شامل بیش از یک صد دستور برای تهیه روغنهای معطر، مرهمها، عرقهای گیاهی و جایگزینهایی برای داروهای پر هزینه میباشد. به علاوه در این کتاب ۱۰۷ روش و دستور العمل برای عطر سازی و ساخت تجهیزات مربوطه، از جمله انبیق، بخشهای بدن و لباس شما مینشینند.▪ ۱۰ دقیقه فرصت دهید:وقتی برای خرید عطر میروید، بیشتر عطرها پس از اسپری شدن روی پوست بدن بوی تندالکل میدهند و شما را به اشتباه میاندازند. راهحلش آسان است. ۱۰ دقیقه صبر کنید تا بوی عطر با بوی طبیعی بدن شما بیامیزد و آنوقت بوی واقعی عطر را استشمام کنید.▪ بیشتر از سه عطر را امتحان نکنید:توصیه ما این است که شما بیش از سه عطر را روی پوستتان امتحان نکنید چون دیگر بوی عطر چهارمی به بعد را احساسنخواهید کرد و نمیتوانید در انتخاب آندقت کافی داشته باشید. خستگی حس شامه شما اجازه نمیدهد بو را به درستی احساس کنید. بوییدن قهوه در بین این انتخابها به شما کمک میکند بوی عطر بعدی را تشخیص دهید.▪ شیشهها شما را راهنمایی میکنند:شاید برای شما دشوار باشد که بوی عطر گرم و یا سرد را تشخیص دهید. اگر شما عطر را از یک مارک معتبر خریداری کنید بهطورمعمول شیشه عطرها شما
زیر قابلمه ای Hotman[ چهارشنبه 11 شهريور 1394 ] [ 18:12 ] [ Dawn ]